Gnusne karikature Charlie Hebdoa na račun predsjednika Turske Erdogana
Istaknuto Politika

Gnusne karikature Charlie Hebdoa na račun predsjednika Turske Erdogana

Iz Turske stižu oštre reakcije na posljednje skandalozne objave francuskog časopisa Charlie Hebro u vezi s turskim predsjednikom Recepom Tayyipom Erdoganom.

Reakcija je stigla i od glasnogovornika turskog predsjednika Ibrahima Kalina. On je poručio kako će turski narod najbolji odgovor na to dati 28. maja, javlja Anadolija.

“Ako je krpa ‘Charlie Hebdo’ toliko poludjela, to je potvrda da smo na pravom putu. Zlo je ponekad takvo, ukazuje na dobro. Ne brini CH (Charlie Hebdo). Naš narod će vam dati najbolji odgovor, još glasnije, 28. maja (drugi krug predsjedničkih izbora)”, poručio je Kalin.

Šef Ureda za komunikacije pri Predsjedništvu Turkiye Fahrettin Altun reagirajući na skandalozne objave francuskog časopisa Charlie Hebdo poručio je: “Obraćam se Charlie Hebdou i njegovim derivatima. Što god učinili, ne možete zastrašiti Recepa Tayyipa Erdogana. Ne možete nas spriječiti na našem putu”.

Altun je na svom profilu na društvenim mrežama objavio kako je ružna publikacija Charlie Hebdoa, koja je jedno od važnih centara provokacija, uvreda i psovki u svjetskim medijima, najnovijom nemoralnom i nehumanom karikaturom usmjerenom na predsjednika Recepa Tayyipa Erdogana, svijetu još jednom pokazala koliko je odvratna.

“Čini se da je veliki uspjeh našeg predsjednika na izborima 14. maja učinio da beščasnici ne mogu spavati, da šire svoja bolesna stanja i rigaju svoju mržnju. Oštro osuđujemo ovaj nemoral i gledamo ih sažaljivim očima dok se bore u ovome očaju”, poručio je Altun.