Hodžić: ”Naviknuti smo na Milanovićeve proruske i prosrpske stavove oko genocida u Srebrenici”
Politika

Hodžić: ”Naviknuti smo na Milanovićeve proruske i prosrpske stavove oko genocida u Srebrenici”

Predsjednik Bošnjačkog nacionalnog vijeća Republike Hrvatske Armin Hodžić reagirao je na najnovije izjave predsjednika Republike Hrvatske Zorana Milanovića.

”Predsjednik Republike Hrvatske Zoran Milanović ponovno je krenuo u reviziju i negaciju genocida u Srebrenici vrijeđajući spomen na sve žrtve genocida u Srebrenici i uznemiravajući njihove obitelji”, upozorio je predsjednik Bošnjačkog nacionalnog vijeća Republike Hrvatske Armin Hodžić.”

Nažalost, od Zorana Milanovića više to nije iznenađenje jer smo naviknuti na njegove proruske i prosrpske stavove vezano uz genocid u Srebrenici. Namjerno naglašavamo da danas jedino Rusija i Srbija negiraju genocid u Srebrenici, dok se sav civiliziran svijet, kojemu očigledno Milanović ne pripada, odnosi prema žrtvama genocida s poštovanjem. Dakako, efekt je ovo Milanovićevih “drugarskih” odnosa s Miloradom Dodikom i njegovih posjeta Laktašima”, istaknuo je Hodžić.

Podsjetio je i da je ”Milanović tijekom predsjedničke kampanje napadao Kolindu Grabar Kitarović zbog ”društva” u kojem se kreće da bi se on nedugo nakon toga družio s Viktorom Orbanom i Dodikom”.

”Nezabilježeno je u povijesti hrvatske države da predsjednik države ili bilo koji visokopozicionirani dužnosnik negira genocid u Srebrenici te smo time ušli u novo razdoblje obilježeno Milanovićevim divljaštvom jer svatko tko je ikada bio u Srebrenici zna razmjere najtežeg zločina na tlu Europe nakon Drugog svjetskog rata”.

”Zoran Milanović stao je rame uz rame s Aleksandrom Vučićem, Miloradom Dodikom, Ivicom Dačićem i nizom drugih negatora genocida. On je svoje društvo izabrao, a na građanima Republike Hrvatske je da idući put izaberu barem civiliziranog predsjednika jer stavovi aktualnog predsjednika ne pripadaju civiliziranom svijetu”, zaključio je Hodžić.

Izvor: Noviglas.hr