Hrvatska pomoć Turskoj i Siriji iznosi 5,4 miliona eura
Društvo Istaknuto Nekategorisano

Hrvatska pomoć Turskoj i Siriji iznosi 5,4 miliona eura

Hrvatska će u ponedjeljak najaviti novu pomoć potresom pogođenim državama, pa će ona ukupno iznositi pet miliona eura za Tursku i 400.000 eura za Siriju, rekao je ministar vanjskih i europskih poslova Gordan Grlić Radman.

“Pružili smo pomoć nakon potresa, a danas poslijepodne na donatorskoj konferenciji za Tursku i Siriji objavit ćemo dodatne zaloge, čime će naša ukupna potpora Turskoj iznositi pet miliona, a Siriji 400.000 eura”, rekao je Grlić Radman uoči sastanka evropskih šefova diplomatija u Bruxellesu.

Ministar je u izjavi novinarima pozdravio, kako kaže, mirno i demokratsko održavanje predsjedničkih izbora u Crnoj Gori.

Rekao je da se od tih izbora očekuje “pobjeda politike koja će voditi suverenu Crnu Goru prema konačnom usvajanju evropskih vrijednosti i vladavine prava i ponovno otvaranje puta prema članstvu u Evropskoj uniji”. 

U drugi krug izbora u Crnoj Gori ušli su MiIo Đukanović, kandidat Demokratske partije socijalista, te Jakov Milatović iz Pokreta Europa sad.

Grlić Radman je najavio kako će ministri na sastanku razgovarati o ruskoj agresiji protiv Ukrajine, naglasivši da će Hrvatska nastaviti razne oblike pomoći toj zemlji. 

“To uključuje podršku psihosocijalnoj rehabilitaciji i zaštiti različitih skupina pogođenih ratom, kao i u razminiranju”, zaključio je.