Meškić se žalio Ustavnom sudu RH – odbili su ga
Istaknuto Politika

Meškić se žalio Ustavnom sudu RH – odbili su ga

“Ko gubi ima pravo da se ljuti”, rekla bi stara narodna poslovica. Međutim, neki naprave korak dalje u toj svojoj ljutnji iako su svjesni da ih očaj ne vodi nigdje i da samo bespotrebno gube i svoje i tuđe vrijeme.

Bermin Meškić ispred Bošnjačkog nacionalnog savjeta uložio je prigovor na izborni proces 7. maja, tj. na dan održavanja Izbora za članove vijeća i predstavnike nacionalnih manjina u jedinicama lokalne i područne (regionalne) samouprave u Republici Hrvatskoj, te je tražio ponovno održavanje izbora. Svoju žalbu poslao je na adresu Državnog izbornog povjerenstva (DIP) zbog, kako on to ističe, nepravilnostima na izbornim mjestima, ali je DIP sve njegove navode odbacio kao neosnovane uz napomenu da niti za jednu jedinu tvrdnju nije priložio valjane argumente i dokaze.

Kada je vidio da od njegovog dopisa DIP-u nema ništa, otišao je korak dalje tako što ga je poslao Ustavnom sudu Republike Hrvatske, koji je, baš kao i DIP, u potpunosti odbacio njegove optužbe.

Inače, Bermin Meškić tvrdi da je oštećen za oko 200 glasova. Ono što je zanimljivo jeste činjenica da on i kada bi imao tih 200 glasova ne bi bio ni blizu ulaska u Vijeće bošnjačke nacionalne manjine Grada Zagreba.

U konačnici, valja istaći da je odlukom DIP-a i presudom Ustavnog suda Republike Hrvatske potvrđena velika pobjeda Bošnjačkog nacionalnog vijeća i Bošnjačke nacionalne zajednice, posebno zbog odluke Ustavnog suda koja dokazuje da nije bilo apsolutno nikakvih nepravilnosti te da su rezultati održanih izbora u potpunosti valjani.

Presudu Ustavnog suda u cijelosti možete pročitati na web stranici ove pravosudne institucije.