Muftija posjetio nadbiskupa metropolita monsinjora Đuru Hranića
Društvo Istaknuto

Muftija posjetio nadbiskupa metropolita monsinjora Đuru Hranića

Muftija akademik Aziz ef. Hasanović posjetio je jučer nadbiskupa đakovačko-osječkog i metropolita monsinjora Đuru Hranića u Đakovu. Sastanku su prisustvovali i tajnik Mešihata mr. Nermin ef. Botonjić, glavni imam MIZ Osijek mr. Senad ef. Hevešević, predsjednik IOM-a Osijek g. Mendu Imeri i gđa Amra Ismić.

Muftija i nadbiskup Hranić razgovarali su o dosadašnjoj suradnji istaknuvši vrlo dobre odnose koji su prepoznati i izvan granica Hrvatske. Ovom prigodom muftija je upoznao nadbiskupa Hranića sa sadržajem Deklaracije koja je donesena na 7. kongresu svjetskih vođa tradicionalnih i svjetskih religija koja je prošlog tjedna održana u Kazahstanu.

Istaknuo je značaj susreta budući da su istome prisustvovali i dr. Ahmed Et- Tayeb s Al Azhara kao i papa Franjo – potpisnici Povelje o ljudskom bratstvu gdje su ponovno istaknuli značaj povezivanja ljudi na temeljima jednakosti i jednakopravnosti pred Bogom.

Muftija je iskoristio ovu prigodu te je prvu pozivnicu za svečanost polaganja kamena temeljca za Islamski centar Osijek uručio nadbiskupu Hraniću koji se zahvalio na pozivu te je dao punu podršku izgradnji centra izražavajući nadu da će isti još više doprinijeti međusobnom razumijevanju i razvoju zajedničkih projekata.

Izvor: Islamska-zajednica.hr