Najava video intervjua s Arminom Hodžićem
Istaknuto Nekategorisano Politika

Najava video intervjua s Arminom Hodžićem

Na portalu Bosna.hr večeras u 20 sati imat ćete priliku pogledati video razgovor s Arminom Hodžićem, predsjednikom Bošnjačkog nacionalnog vijeća Republike Hrvatske i Vijeća bošnjačke nacionalne manjine za Grad Zagreb.

Naime, za 7. maj planirano je održavanje izbora za članove vijeća i predstavnike nacionalnih manjina u jedinicama lokalne i područne (regionalne) samouprave u Republici Hrvatskoj. Pripadnici nacionalnih manjina u jedinicama lokalne i područne (regionalne) samouprave učestvuju u javnom životu i upravljanju lokalnim poslovima upravo putem vijeća i predstavnika.

Kandidat na ovim izborima bit će i Armin Hodžić i to za Vijeće bošnjačke nacionalne manjine za Grad Zagreb, koji je rekapitulirao dešavanja u proteklom mandatu i koji je govorio o izazovima koji čekaju Vijeće. Govorio je i o izborima koji slijede 7. maja, ali i o skorašnjim parlamentarnim izborima.

Osim toga, Armin Hodžić je govorio i o rezultatima popisa stanovništva u Republici Hrvatskoj, o društveno-političkom statusu Bošnjaka kao druge najmnogobrojnije nacionalne manjine u ovoj državi, ali i o mnogim drugim izazovima koji stoje pred ovom društvenom kategorijom.