Obilježavanje “Dana bijele trake u Zagrebu” planirano za 31. maj
Društvo Istaknuto

Obilježavanje “Dana bijele trake u Zagrebu” planirano za 31. maj

Vijeće bošnjačke nacionalne manjine Grada Zagreba u saradnji s Udrugom “Stara Rijeka i okolica” u spomen na žrtve zločina koji se 1992. godine dogodio u Prijedoru i dolini rijeke Sane organizira obilježavanje “Dana bijele trake u Zagrebu”, koje će se održati u srijedu, 31. maja, 2023. godine.

Kako su naveli organizatori, program se održava s ciljem ukazivanja na diskriminaciju žrtava, poricanje i nemogućnost obilježavanja mjesta stradanja za sve žrtve rata Prijedora i njegove okolice, a ove će godine “Dani bijele trake u Zagrebu” biti obilježeni kroz program koji se sastoji iz dva segmenta.

Najprije će u 18 sati u Novinarskom domu, Perkovčeva ulica 2, Zagreb, biti upriličena promocija knjige “Deseta vrata pakla” autora Rezaka Hukanovića.

U ovom programu učestvuju autor knjige Rezak Hukanović, zatim Rusmir Agačević Rus, glazbeno-poetska grupa Zefir (Sakin Modronja, Sead Alić i Ismet Kurtović), dok će moderator kompletnog događaja biti Sead Alić.

U 19:30 sati na Trgu bana Josipa Jelačića bit će podijeljene bijele trake, ali i edukativni materijal građanima Zagreba.