Predsjednik BNV-a Armin Hodžić sastao se s veleposlanikom Turkiye Kiranom
Istaknuto Vijesti

Predsjednik BNV-a Armin Hodžić sastao se s veleposlanikom Turkiye Kiranom

Predsjednik Bošnjačkog nacionalnog vijeća Republike Hrvatske Armin Hodžić sastao se danas u prostorijama veleposlanstva s nedavno imenovanim novim veleposlanikom Republike Turkiye u Hrvatskoj Yavuzom Selimom Kiranom.

„Razgovarali smo o zajedničkim projektima koji su ostvareni u prethodnom razdoblju, bilo ih je doista u posljednje dvije godine. Kada bi zbrojili zajedničke projekte u zadnjem dvogodišnjem razdoblju, bilo bi ih sigurno više nego u posljednjih dvadeset godina“, naglasio je Hodžić.

„Na obostrano zadovoljstvo dogovorili smo nastavak naše suradnje na zajedničkim projektima koji će za cilj imati prije svega rad s mladim ljudima. Razgovarali smo o potencijalnim stipendijama za studente koji imaju želju da studiraju u Republici Turkiye, kao i o nizu tema koje su zajedničke Bošnjacima i Turcima. Republika Turkiye je veliki prijatelj bošnjačkog naroda, ma gdje Bošnjaci živjeli, a to se najbolje može vidjeti na ovom primjeru u Republici Hrvatskoj“, istaknuo je Hodžić nakon sastanka.

Hodžić je veleposlaniku Yavuzu Selimu Kiranu uručio prigodnu monografiju o ljepotama Bosne i Hercegovine na engleskom i bosanskom jeziku, koja sadrži sve informacije o prirodnim znamenitostima i ljepotama BiH.

Suradnju s prethodnim veleposlanikom, Mustafom Baburom Hizlanom, Hodžić je ocijenio odličnom jer je u njegovom mandatu realiziran velik broj zajedničkih projekata, prije svega preko Turske agencije za suradnju i razvoj TIKA-e.