Promocija knjige “Tkaljo moja tiha” autorice Zemine Selmanović u četvrtak u Zagrebu
Istaknuto Kultura

Promocija knjige “Tkaljo moja tiha” autorice Zemine Selmanović u četvrtak u Zagrebu

Povodom Međunarodnog dana žena, u spomen na jednu od njih – Feridu Murgić – te kao znak trajnog prijateljstva hrvatskog i bošnjačkog naroda, Vijeće bošnjačke nacionalne manjine Grada Zagreba i Bošnjačka nacionalna zajednica za Grad Zagreb i Zagrebačku županiju organiziraju promociju knjige “Tkaljo moja tiha” autorice Zemine Selmanović.

Promocija će biti upriličena u prostorijama Bošnjačke nacionalne zajednice na adresi Ilica 54 u Zagrebu u četvrtak, 9. marta, s početkom u 19 sati. Knjiga “Tkaljo moja tiha” nastala je na autentičnom svjedočanstvu autorice čije je rođenje bilo plod silovanja nedužne djevojke, njene gluhonijeme, tada petnaestogodišnje majke Feride.

Oduzevši joj dijete neposredno nakon poroda, članovi njene porodice prouzročili su nesretnoj djevojci nepodnošljivu patnju koju nije bila u stanju prevladati i umire od posljedica srčanog udara ne navršivši ni 19 godina života.

Autorica Zemina Suljanović ovu knjigu posvetila je svojim dvjema mamama – jednoj koja ju je rodila i drugoj koja ju je othranila.

Na promociji će osim autorice učestvovati i recenzentica knjige Fikreta Muslić, dok će program uređivati i voditi Tuga Tarle. Također, na ovom događaju nastupit će i ansambl BOSANA.

Svi ste pozvani!