REAKCIJE NA DRUŠTVENIM MREŽAMA: Bošnjaci oduševljeni velikim dogovorom
Istaknuto Politika

REAKCIJE NA DRUŠTVENIM MREŽAMA: Bošnjaci oduševljeni velikim dogovorom

Danas je objavljena informacija kako će Bošnjaci u Hrvatskoj na sljedećim parlamentarnim izborima prvi put u 20 godina izaći zajedno i podržati jednog kandidata – Armina Hodžića. On će biti kandidat Bošnjaka u XII. izbornoj jedinici za predstavnike albanske, bošnjačke, crnogorske, makedonske i slovenske nacionalne manjine, a tokom press konferencije koja je jutros održana u Zagrebu istaknuo je da ne želi ponavljati greške svojih prethodnika i da neće biti predstavnik samo Bošnjaka, već i ostalih.

“Nikada nismo bili ovako ujedinjeni, ovo je patriotski front za koji vjerujem da će polučiti ne samo predstavnika Bošnjaka u Saboru, nego i promjenu paradigme dosadašnjih odnosa”, rekao je Armin Hodžić, predsjednik Vijeća i kandidat na izborima 2020.

Ovo je informacija koja je od presudne važnosti za Bošnjake u Republici Hrvatskoj, koji nisu ni krili svoje oduševljenje ovim historijskim dogovorom. To najbolje pokazuju reakcije na društvenim mrežama koje se nižu cijeli dan.

“Jedno veliko bravo i puno sreće u ostvarenju cilja”, “Hvala Bogu, tako i treba”, “Aferim”, “Bravo, sad sigurno izlazim na izbore jer napokon imam za koga glasati” samo su neki od komentara oduševljenih Bošnjaka.