Rektor Sveučilišta u Istanbulu prof.dr. Mahmut Ak u društvu Veleposlanika R Turkiye u Hrvatskoj sa delegacijom posjetio Islamski kulturni centar Sisak
Istaknuto Vijesti

Rektor Sveučilišta u Istanbulu prof.dr. Mahmut Ak u društvu Veleposlanika R Turkiye u Hrvatskoj sa delegacijom posjetio Islamski kulturni centar Sisak

Posjeta rektora Sveučilišta u Istanbulu prof.dr.Mahmuta Ak, koji predstavlja Sveučilište koje se sastoji od 17 fakulteta, raspoređenih u pet kampusa, sa 2.000 profesora, 4.000 asistenata i sa više od 60.000 studenata i 8.000 postdiplomaca predstavlja zaista impozantnu čast!

U ponedjeljak, 14. studenog 2022. Islamski kulturni centar Sisak posjetio je rektor Sveučilišta u Istanbulu prof.dr. Mahmut Ak sa svojom delegacijom i u društvu veleposlanik R Turkiye u Hrvatskoj, NJ.E.Yavuz Selim Kiranom.

Prof.dr.Mahmut Ak je u službenoj posjeti R Hrvatskoj, a prethodno se u Zagrebu sastao sa novim rektorom Sveučilišta u Zagrebu prof. dr. sc. Stjepanom Lakušićem kao i ministrom znanosti i obrazovanja R Hrvatske s kojim je dr.Ak potpisao  Ugovor o nastavi hrvatskog jezika u okviru Istanbulskog univerziteta.

Prof.dr.Mahmut Ak je razgledao džamiju s čijom unutarnjom i vanjskom arhitekturom i interijerem je izrazio posebno divljenje te istakao da džamija svojim unutarnjim ambijentom daje smiraj i spokoj duši.

Također je sa svojom delegacijom razgledao prostorije Islamskog kulturnog centra, a kratko su se rektor Mahmut i veleposlanik Yavuz pridružili satu turskog jezika u prostorijama IKC-a Sisak te poželjeli mnogo uspjeha svim polaznicima turskog jezika.

U restoranu IKC-a Sisak popijen je turski čaj te izražena nada i želja da Islamski kulturni centar Sisak bude rasadnik znanja i promotor pozitivnih vrijednosti u cjelokupnoj društvenoj zajednici. Glavni imam Alem- ef. Crnkić sa muallimskim kolektivom je bio domaćin posjete, te je izraženo suosjećanje i bratska solidarnost sa turskim narodom povodom nedavnog terorističkog napada u centru Istanbula.