Rezultati se naziru: Lista BNV-a i BNZ-a nadomak uvjerljive pobjede
Istaknuto Nekategorisano Politika

Rezultati se naziru: Lista BNV-a i BNZ-a nadomak uvjerljive pobjede

Prije dva sata zatvorena su biračka mjesta širom Republike Hrvatske na kojima su pripadnici nacionalnih manjina šesti put birali manjinska vijeća i predstavnike u 201 lokalnoj jedinici, tj. u općinama, gradovima i županijama. Iako će izborni rezultati biti poznati u ponedjeljak, odnosno Državno izborno povjerenstvo (DIP) će ih objaviti na svojim online stranicama, već se naziru rezultati barem kada je riječ o bošnjačkoj nacionalnoj manjini i njihovim predstavnicima.

Kako je objavio predsjednik Bošnjačkog nacionalnog vijeća Armin Hodžić na svom Facebook profilu, združena lista Bošnjačkog nacionalnog vijeća i Bošnjačke nacionalne zajednice uvjerljiva je na svim biračkim mjestima i vrlo vjerovatno odnijet će ubjedljivu pobjedu za Vijeće bošnjačke nacionalne manjine Grada Zagreba.

Tačnije, nakon prebrojanih 10/11 biračkih mjesta u Zagrebu lista BNV-a i BNZ-a osvojila je svih 25 mandata uz ogroman broj glasova. U međuvremenu objavljena je i rang lista na kojoj se mogu vidjeti imena kandidata i broj osvojenih glasova.

“Nezapamćena noć u Zagrebu! Nakon prebrojanih 10 od 11 biračkih mjesta u Zagrebu lista BNV-BNZ osvojila je svih 25 mandata uz nevjerojatan broj glasova. Oboren je rekord izbora, a razlika između nas i konkurencije je skoro 200 glasova. Ovu pobjedu poklanjam svom narodu koji mi je još jednom poklonio povjerenje, a sada idemo svi zajedno pravo u Hrvatski sabor”, napisao je Hodžić.

Podsjetimo, oko 235.000 birača, pripadnika nacionalnih manjina, od 7 do 19 sati, biralo je 339 vijeća i 106 predstavnika u 19 županija i Gradu Zagrebu, u 65 gradova i 116 općina.

Manjinska vijeća u nedjelju je biralo 14 nacionalnih manjina, a predstavnike njih 19.