U četvrtak, 27. aprila, promocija nove knjige Seada Alića “Uz Bosnu”
Društvo Istaknuto Nekategorisano

U četvrtak, 27. aprila, promocija nove knjige Seada Alića “Uz Bosnu”

Bošnjačka nacionalna zajednica za Grad Zagreb i Zagrebačku županiju i Vijeće bošnjačke nacionalne manjine Grada Zagreba će u četvrtak, 27. aprila, u 19 sati u Novinarskom domu (Perkovčeva ulica 2, Zagreb) organizirati promociju nove knjige Seada Alića “Uz Bosnu”.

O ovoj knjizi, ali i samom dosadašnjem djelovanju autora, govorit će književnik Enes Kišević, ali i predsjednik Bošnjačkog nacionalno vijeća Republike Hrvatske Armin Hodžić.

Kako su najavili organizatori, duh Bosne sevdahom će dočarati hor i orkestar “Bosana”.

Autor Sead Alić rođen je 1956. godine u Donjoj Vraci (Zenica, Bosna i Hercegovina).

Diplomirao je filozofiju i južnoslavenske jezike i književnosti na Filozofskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu 1981. godine. Nakon završenog magistarskog studija odbranio je 1986. godine na istom fakultetu magistarski rad pod naslovom Iskustvo estetičke misli Waltera Benjamina.

Doktorsku disertaciju pod naslovom Filozofija i književnost. Od ideologija zavođenja do manipuliranja medij(im)a obranio je na Filozofskom fakultetu Sveučilišta u Rijeci 2007. godine, a disertaciju pod naslovom  Filozofija medija Marshalla McLuhana  2009. godine na Filozofskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu.

Godine 2012. izabran je na prijedlog Vijeća Filozofskog fakulteta u Zagrebu u znanstveno zvanje višeg naučnog saradnika za humanističke nauke u polju filozofije, a godine 2017. i u naučno zvanje naučnog savjetnika u istom polju. Od godine 2012. radi kao vanredni, te od 2017. kao redovni profesor na Sveučilištu Sjever.

Stekao je iskustvo rada na radiju (101), televiziji (HRT), a praktična iskustva povezao s teorijskim znanjima, te inicirao u Hrvatskoj i regiji ustanovljenje filozofije medija kao filozofijske discipline.

Radi na odjelu Komunikologija, mediji i novinarstvo.