U najavi osnivanje još jedne bošnjačke udruge
Istaknuto Kultura

U najavi osnivanje još jedne bošnjačke udruge

Približavanjem manjinskih izbora koji su na rasporedu u maju ove godine povećava se vjerojatnost pojave ad hoc bošnjačkih organizacija i opcija koje će pokušati osvojiti povjerenje birača. 

Prva takva inicijativa stiže iz Zagreba u kojemu se priprema osnivanje udruge koja će služiti samo za predlaganje liste na predstojećim manjinskim izborima. Predsjednica udruge biti će Sena Kulenović a njezin zamjenik Ekrem Bećirević, sadašnji vijećnik Vijeća bošnjačke nacionalne manjine Grada Zagreba. Statut udruge pripremio je Kemal Bukvić, bivši predsjednik BKUD Sevdah a udruga praktički nema nikakve programske ili bilo koje ideološke smjernice. Cilj joj je samo jedan- srušiti Armina Hodžića sa čela Vijeća bošnjačke nacionalne manjine Grada Zagreba. Pored toga, osnivačka skupština nije sukladno regularnoj proceduri okupljala zainteresirane članove već je odrađena u tajnosti.

Udruga bi se mogla smatrati “povratkom otpisanih” jer će na listi iste biti i pomalo zaboravljeni Harun Omerbašić, bivši predsjednik Vijeća bošnjačke nacionalne manjine Grada Zagreba. Pored njega će biti i već spomenuti Kemal Bukvić protiv kojega se Omerbašić 2015. godine žučno borio. Ipak, spiritus movens cijele priče je Ekrem Bećirević koji nastoji sakupiti ekipu s kojom bi pokušao ući u Vijeće. 

Hoće li doista netko od kandidata sa liste udruge koja će biti osnovana dva mjeseca prije izbora i ući u Vijeće ostaje da vidimo.