Večernji list: Golema potražnja za stanovima u Zagrebu
Ekonomija Istaknuto

Večernji list: Golema potražnja za stanovima u Zagrebu

Golema potražnja za stanovima u Zagrebu dovela je do novog skoka cijena, a ko je lani kupio stan, već je zaradio 18 posto, piše u subotu Večernji list.

Doći do stana u metropoli nemoguća je misija, bilo da je riječ o kupovini ili najmu. Za 40 kvadratnih metara u zagrebačkom naselju Španskom prodavači traže i 150.000 eura, navodi ovaj dnevnik.

Hrvatska je lani bila pri vrhu po rastu cijena stanova, a slično se događa već i na samom početku ove godine. APN, novac zarađen od iznajmljivanja turističkih apartmana, nema poreza na kapital… Sve to stvara pritisak na tržište nekretnina.

Ko god želi iskoristiti državne poticaje za kupovinu stana, morao bi u idućih mjesec dana naći odgovarajući stan, što je još jednom izazvalo cjenovni udar na tržištu nekretnina.

Država je za najnoviji, moguće i posljednji konkurs za subvencije stambenih kredita osigurala oko 9,3 miliona eura te očekuje da će se na konkurs javiti oko 5.800 kupaca stanova i kuća!

“Cijene po kojima se sad prodaju stanovi su ‘Bože pomozi’, ne želim ni reći za koliko se prodaju stanovi u Zagrebu”, kaže Boro Vujović, vlasnik zagrebačke agencije za nekretnine.

“Na tržištu ima svega osim stanova”, ističe i drugi zagrebački agent Peđa Kovačević, piše novinarka Večernjeg lista Ljubica Gatarić.