Večernji list: Milanoviću ne bi odgovarao novi sraz s Kolindom
Istaknuto Nekategorisano Politika

Večernji list: Milanoviću ne bi odgovarao novi sraz s Kolindom

Predsjedniku Republike Hrvatske Zoranu Milanoviću ne bi odgovarao novi sraz s njegovom prethodnicom Kolindom Granar Kitarović, piše u ponedjeljak Večernji list.

Pojačane aktivnosti bivše predsjednice pojačale su i nagađanja da je Kolinda Grabar Kitarović zainteresirana za ponovno osvajanje Pantovčaka, navodi dnevnik.

Špekulacije su dobile “krila” posebno krajem prošle sedmice kada se bivša predsjednica pojavila na sastanku Partnerstva za transatlantsku energetsku i klimatsku saradnju održanom u Zagrebu zajedno s premijerom i šefom HDZ-a Andrejom Plenkovićem.

I iako je premijer istog dana komentirao da ponovna kandidatura Kolinde Grabar Kitarović u HDZ-u “nije tema”, teško je ne primijetiti da bivša predsjednica zadnjih mjeseci rado “koketira” s javnošću, da je pojačala svoju prisutnost na društvenim mrežama, ali i da je ponovno u prvim redovima na važnim događajima uz bok s premijerom.

Je li potencijalno kandidiranje političke gubitnice u startu osuđeno na propast ili bi, posebno ako bismo gledali “reprizu” drugog kruga izbora iz 2019/2020. s Kolindom Grabar Kitarović i Zoranom Milanovićem kao glavnim glumcima, ovog puta šanse bile više na strani bivše predsjednice, razgovarali smo s nekoliko političkih analitičara. A svi se oni slažu da Milanoviću takav scenarij ne bi odgovarao kao prošli put. Dapače!

Tako primjerice Dražen Lalić smatra da bi desničari lakše glasali za Kolindu Grabar Kitarović nego ljevičari za Milanovića koji desničari, dok Ankica Mamić ističe da se bivša predsjednica ne bi trebala kandidirati, piše novinarka Večernjeg lista Petra Maretić Žonja.