Večernji list: Više od 800.000 hrvatskih plata u rasponu je od 560 do 877 eura
Ekonomija Istaknuto

Večernji list: Više od 800.000 hrvatskih plata u rasponu je od 560 do 877 eura

Više od 800.000 hrvatskih plata u rasponu je od 560 do 877 eura. Prosječna penzija iznosi oko 400 eura, a umjesto povećanja primanja, najavljuju nam nova poskupljenja, piše u subotu Večernji list.

Prve dane marta hrvatski su građani dočekali strahujući od novog cjenovnog udara koji je sasvim otvoreno i jasno najavljen, ne ostavljajući ni tračka nade da će nas ipak nekako zaobići, navodi ovaj dnevnik.

Za Uskrs bi mogla već biti najskuplja jaja u Evropi. Prošla je i prva godina rata u Ukrajini, koji je duboko potresao energetsko tržište i unio nesigurnost širom kontinenta.

Najavljuje se novo poskupljenje plina, a ako se obistini, grijanje će nemalom broju naših građana postati luksuz, baš kao i samo stanovanje.

Cijene nekretnina odletjele su u nebesa u posljednjih godinu dana, a gotovo je nemoguće unajmiti manji, “pristojan” stan u Zagrebu ispod 400 eura. Tolika je prosječna penzija u Republici Hrvatskoj.

Kako ćemo (pre)živjeti u Hrvatskoj, pita novinarka Večernjeg lista Suzana Lepan Štefančić, ističući da je ipak najteže samcima i porodicama s više djece.