Vinkovci će do proljeća dobiti zatvorenu tržnicu
Ekonomija Istaknuto

Vinkovci će do proljeća dobiti zatvorenu tržnicu

Preuređenjem objekta nekadašnje Opskrbe, Vinkovci će do proljeća dobiti zatvorenu tržnicu vrijedu 1,3 miliona eura od kojih su 59 posto sredstva Ministarstva regionalnoga razvoja i fondova Evropske unije, a preostala Grada Vinkovaca.

“Radovi su pri kraju i raduje nas da će naši OPG-ovi dobiti zatvoreni prostor za prodaju, a građani lijepo i uređeno tržno mjesto za kupovinu”, rekao je gradonačelnik Ivan Bosančić prilikom obilaska buduće zatvorene tržnice koja bi vrata kupcima i prodavačima trebala otvoriti do Uskrsa.

Po Bosančićevim riječima, riječ je o prvoj fazi uređenja gradske tržnice s konačnim ciljem da se kroz naredne dvije godine natkrije sadašnji otvoreni dio te uredi okoliš i pripadajuća infrastruktura.

Zgradu nekadašnje Opskrbe koja se nalazi uz otvoreni dio vinkovačke gradske tržnice, Grad Vinkovci kupio je prije nekoliko godina.

Riječ je o gotovo 800 kvadratnih metara prodajnog dijela s pratećim sadržajima, uključujući veliku hladnjaču u podrumskim prostorijama, dok će se na spratu nalaziti prostorije gradske tvrtke TGT koja, između ostalog, brine i o gradskoj tržnici.

Vinkovačka tržnici građanima nudi domaće proizvode od 108 OPG-ova od kojih je njih 19 iz Vinkovaca, a preostalih 89 iz okolnih mjesta. Stalni cjelogodišnji zakup prostora na tržnici ima 70 OPG-ova, a njih 56 vlasnici su certifikata kojima se utvrđuje izvornost proizvoda domaćih proizvođača.