Vukovarsko Veleučilište obilježilo 18 godina postojanja
Društvo Istaknuto

Vukovarsko Veleučilište obilježilo 18 godina postojanja

Vukovarsko Veleučilište obilježilo je u srijedu, na rođendan nobelovca Lavoslava Ružike čije ime i nosi, 18 godina postojanja svečanom sjednicom Vijeća Veleučilišta, na kojoj su zaslužnima dodijeljene nagrade i priznanja.

“Na rođendan našeg prvog nobelovca Lavoslava Ružičke slavimo Dan Veleučilišta i 18. rođendan. Postajemo punoljetni i samim tim dobijamo nove obaveze i zadatke. Iznimno smo zadovoljni našom infrastrukturom i ljudskim potencijalima. Vjerujemo da ćemo do kraja godine preseliti u nove prostore u potpuno obnovljenom Radničkom domu i tako našim studentima pružiti izvrstan studentski standard”, rekao je dekan Željko Sudarić.

Napominje da su svi konkursi za uređenje Radničkog doma završeni, a ugovori potpisani. U oktobru treba stići namještaj, u novembru sve ostalo čime bi se steklu uvjeti za preseljenje.

“Vjerujemo da ćemo preseljenjem krenuti u novu, još bolju fazu razvoja našeg veleučilišta i privući još veći broj mladih u Vukovar i Vukovarsko-srijemsku županiju te pokrenuti i neke nove studijske programe”, kazao je dekan Sudarić. Na Vukovarskom Veleučilištu Lavoslava Ružičke studira i određeni broj studenata iz Vojvodine, dodao je.

U novu akademsku godinu na Vukovarskom Veleučilištu Lavoslava Ružičke trebali bi krenuti s nešto više od 1.000 studenata.

Dan Veleučilišta u ime Vukovarsko-srijemske županije čestitao je župan Damir Dekanić poručivši kako ga posebno raduje upravo činjenica da jedan dio studenata dolazi iz Vojvodine.

“Ono što me posebno veseli je činjenica da, uz brojne studente iz naše i susjednih županija, dobar dio studenata iz susjedne Vojvodine, predstavnika hrvatske nacionalne manjine, sve više bira Vukovar za mjesto studiranja. Neki od njih ovdje i ostanu što je izuzetno važno jer je svaki novi mladi obrazovani čovjek dobrodošao u našu županiju”, istaknuo je župan Dekanić.

U ime Grada Vukovara sjednici je nazočila pročelnica za privredu Kristina Bilić.